in ,

Прочистување на воздухот е потребно да правиме постојано

Важноста на јоните за квалитетот на воздухот кој го дишеме. Дознајте за уникатниот прочистувач на воздух без филтер од чешко производство

procistuvac na vozduh ionic care
Прочистувач на воздух Ionic Care со траен филтер

Прочистување на воздухот е потребно да правиме постојано, без разлика на годишното време, измерените вредности на PM 2,5 или PM 10 честитките, и тоа како во својот дом така и во канцелариите на своето работно место.

Дознајте повеќе за моќното решение на прочистувачот IonicCare кој со своето јонизирачко и привлекувачко дејство ни овозможува да дишеме почист и поздрав воздух. Тоа го прави на ефикасен и брз начин со минимални месечни трошоци и без промена на филтер.

Јоните и чистиот воздух. Колку се важни ?

Прочистениот и јонизиран воздух е првата комбинација на предуслови за одличен квалитет на воздухот. Ionic Care e aпарат кој го прави токму тоа. Наменет е за секаков вид на загадувачи кои се присутни во воздухот.

Негативните јони во чистата природа ги има во големи количини, а нивниот број значително зависи од метеоролошките влијанија и космичките услови, од влагата и сончевата светлина. Но тие во урбаните и затворени средини се десеткувани, едно заради смогот а друго заради големиот број на електрични уреди кои нив ги неутрализираат. Таквиот недостаток од негативни јони предизвикува главоболки, зголемен крвен притисок, нервоза, замор, а кај поосетливите може да предизвика алергија, астма и депресија. Овој јонски дисбаланс, покрај класичните виновници за здравствени проблеми како што е хемиското загадување, е уште еден непрепознатлив отров на денешнината.

Негативно наелектризираните јони  ги привлекуваат и уништуваат штетните супстанци во воздухт (ПМ честички, бактерии, спори од мувла). Токму оваа реакција е  и основната карактеристика на прочистувачот Ionic Care.

Влијанието на јонизацијата врз здравјето

Употребата на генератор на негативни јони во канцелариите, кое за лицата било непознато како факт, го зголемило нивниот субјективен осет за будност, свежина и чувство на пријатност. Причината е едноставна, негативните јони освен што го прочистуваат воздухот,  тие и го подобруваат неговиот квалитет, па делуваат позитивно на здравјето на луѓето. Негативните јони го зголемуваат протокот на кислород во крвта што резултира со  имунолошка стабилност, виталност, смиреност и полесно опоравување од здравствени потешкотии.   

Решение за квалитетен јонизиран воздух во затворени простори

Прочистувањето на воздухот со 96% ефикасност се одвива со нула трошоци за замена на филтри бидејќи Ionic Care поседува траен филтер што се мие/брише и овозможува уредот секогаш да работи со чист и ефикасен филтер!

Негативните јони како технологија на прочистување и хранење на воздухот е широко  прифатена од страна на многу производители на прочистувачи на воздух, па ја вградуваат во своите производи дури и оние кои инаку користат филтри како  основна технологија на прочистување на воздухот.

Ionic Care е чешки производ, прогласуван 4 години по ред за производ на годината во категоријата на прочистувачи на воздух. Во месец декември, овој прочистувач е на промотивна акција на MarketKonekt.

Кликнете тука и дознајте повеќе за карактеристиките на производот, како и да направите нарачка. Ексклузивниот увозник овозможува 15 дена рок на враќање на парите доколку сте незадоволни од производот. IonnicCare прочистувачот без филтри има гаранција од 2 години и обезбеден сервис.

20% Попуст од Паксон и Daikin за Altherma топлотна пумпа!

Фриговере садови за чување храна во Кит-го лојалти акција