in

Чистач на пареа за домашни корисници: борба против вируси и бактерии без хемикалии

СОВЕТ ОД ПРОФЕСИОНАЛЦИТЕ

Чистачите на пареа не само што ја отстрануваат тврдокорната нечистотија, туку се и ефикасен лек за вируси и бактерии. Ние објаснуваме што го прави чистењето со пареа толку посебно и на што да внимавате кога го користите.

Хигиенски и длабински чисто благодарение на пареата

Чистачите на пареа отсекогаш делувале за чистота длабоко во порите и делуваат без хемиски средства за чистење, а во време на зголемена свест за хигиена овие својства се повеќе од важни. Уредите можат да се користат скоро насекаде во домаќинството и се погодни, меѓу другото, за хигиенско чистење на рачките, фитинзите и површините.

Зошто со пареата толку добро се чисти?

Чистачите на пареа нудат повеќе хигиена и повисоки перформанси на чистење отколку вообичаените методи за рачно чистење со детергенти. Тајната на чистење на пареа лежи во комбинацијата на пареа и температура. Водата се загрева во уредот додека не зоврие – ова создава топла пареа. На околу 100 ° C, оваа пареа потоа се отпушта од додатоците (млазницата на подот, рачната млазница, итн.). Ситните честички на пареата се фрлаат на површината со притисок од 170 км на час. Како резултат на тоа пареата се впушта во сите пукнатини и пори и чисти таму каде што не можат да достигнат обичните крпи за чистење. Тврдокорната и мрсна нечистотија исчезнува за неколку секунди, по што исчистените површини остануваат чисти подолго.

Луѓето кои страдаат од алергија можат лесно да дишат

Луѓето кои страдаат од алергија имаат двојна корист бидејќи за разлика од растворите за чистење, кондензатот со пареа не остава потенцијално алергени остатоци на исчистената површина. Пареата, исто така, врзува прашина што значи дека не се разлетуваат алергени: Ова исто така значително ја подобрува климата во затворен простор и го намалува товарот на респираторниот тракт.

Отсуството на средства за хемиско чистење е исто така особено важно ако има мали деца во домаќинството. Бебињата лазат по подот и сакаат да ги ставаат предмети во уста. Алергиските реакции или иритација на кожата предизвикани од остатоци од детергент веќе не се проблем кога се чисти со пареа.

Погодни за континуирано работење

Чистењето со часови со хемиски средства може да го иритира респираторниот тракт, а чистачите на пареа можат да го избегнат овој проблем. Бидејќи на чистачите на пареа им е потребна само електрична енергија и вода тие исто така може да се користат за скоро неограничен временски период – кај многу модели, водата дури може да се наполни за време на работата.

Совети, услуги и продажба

Пронајдете дилер: Kärcher машините за чистење на пареа и чистење со дезинфекција се достапни кај сите специјализирани дилери.

Контакт со Kärcher: Нашата компанија КЛИНТЕК ДООЕЛ од Скопје е овластен трговски партнер и сервисер на германската компанија Alfred Kärcher GmbH. во Република Македонија.

Ве молиме, користете го нашиот формулар за контакт или јавете ни се директно на 075 21 31 05.

Професионален билтен: Доколку сакате во иднина да бидете информирани за новите производи и кампањи од Kärcher, регистрирајте се сега на нашиот формулар за контакт.

Кога хигиената е најважна (корона COVID-19)

НАЈДОБРА БОРБА СО ВИРУСИТЕ: Врвен производ за зајакнат имунитет од DOPPELHERZ

Софите од кожа се повторно во мода