in

Заштитете го вашиот дом за време на летните одмори

Летниот период е период на одмори, уживање и релаксација. Но, пред да започнете со правење на планови за каде на одмор, на плажа или на планина, размислете и за безбедноста на вашиот дом по заминувањето. Празните домови се одлична мета за провалување. Затоа ние споделуваме 3 лесни совети за заштита на домот.


1.
Оставете запалено светло во некоја просторија во домот. Комплетно темен дом е јасен сигнал дека во моментот е празен. Поставете штедлива светилка во некоја просторија и држете ја запалена целиот период додека сте на одмор.

 

2. Не го објавувајте вашето заминување на одмор на социјалните мрежи. Колку и да ви е примамливо да објавувате слики или да споделувате локации од вашиот одмор тоа е наједноставниот начин крадците да дознаат каде сте во моментот или кога точно се враќате дома.

 

3. Обезбедете го домот со сигурносна врата и сеф. Денес на пазарот се нудат голем број безбедносни производи, но не сите ги поседуваат потребните сертификати. Компанијата Биросеф ви нуди производи со висок степен на сигурност и заштита за гарантирана спокојност додека сте на летен одмор но, и во текот на целата година.

Сеф за домашна употреба


Двокрилна сигурносна врата со надвратник

 

 

  Кои населби се најатрактивни за купување на стан во Скопје

Дали знаеш што е R32 ладилен флуид за твојот климатизер?

Дали е ова е најефикасната програма за слабеење? (видео)