in , , , , ,

Дали е ова е најефикасната програма за слабеење? (видео)

ИСТРАЖУВАЊЕ: Високо протеинската исхрана НАЈЕФЕКТИВНА за намалување на килограмите!

Идеалниот протеински внес за намалување на вишокот на килограми како режим на исхрана е екстремно контроверзен  повеќе од 40 години.

Научниците и истражувачите од McMaster University во Канада по спроведени 74 научни испитувања кои ги истражуваа ефектите на протеинскиот внес на телесната композиција и здравјето, заклучуваат дека Високо протеинската исхрана е најефективниот начин за намалување на килограмите.

Споредбено со регуларниот начин на исхрана, високо протеинската храна резултирала со поголемо намалување на килограмите и воедно со намалени телесни масти, крвен притисок, инсулин и триглицериди.

Истражувањата покажале дека високо протеинските диети имаат позитивен ефект на телесната композиција како и влијание за намалување ризикот од кардиоваскуларни заболувања, комбинирани со зголемена физичка активност.

Високо протеинските диета  спооред Dr Stuart Phillips кој раководеше со тимот научници и доктори во ова истражување вели дека ова е “Светиот грал” на диетите.

Од неодамна програмата за високо протеинските диети достапна кај нас со цела палета на превкусни високо протеински  производи од Life NUTRITION 

Одвоите 5 минути и погледнете го видеото:

  Која е разлика помеѓу протеинска диета и ниско-енергетска диета!

Заштитете го вашиот дом за време на летните одмори

Оргиналната CH ALPHA со компонентата CH