in , , , ,

ПРЕДНОСТИТЕ на DAIKIN МУЛТИ – СПЛИТ СИСТЕМОТ

Флексибилен систем прилагодлив на Вашите потреби

DAIKIN МУЛТИ – СПЛИТ СИСТЕМОТ – овозможува бескрајна можност за креирање на удобен и пријатен дом користејќи ЕДНА НАДВОРЕШНА ЕДИНИЦА со која можат да се поврзат најмногу до ПЕТ ВНАТРЕШНИ ЕДИНИЦИ и со кој одлично ќе ги решите температурните потреби за секоја од вашите соби, создавајќи пријатна атмосфера и комфор за секој период од годината.

Зошто да се одлучите за МУЛТИ-СПЛИТ РЕШЕНИЕ vs СПЛИТ СИСТЕМ

мулти-сплит систем
две, три или повеќе сплит единици

 

 • Кај сплит клима уредите,за секоја внатрешна единица, потребна ви е посебна надворешна единица.
 • Повеќе надворешни единици зафаќаат повеќе место.
 • Повеќе надворешни единици визуелно го намалуваат просторот.
 • Повеќе надворешни единици, значи повеќе звучност.
 • Повеќе надворешни единици ја зголемуваат потрошувачката. Дури и најмалите единици може да бидат преголеми за малите простории.

Предности на МУЛТИ – СПЛИТ СИСТЕМОТ

 • Максимално флексибилен систем – на само една надворешна единица можат да се поврзат најмногу до 5 внатрешни единици. При тоа постои можност да се комбинира со високоѕидни, парапетни, касетни и каналски единици: Stylish FTXA-BT/AW/BS , Emura FTXJ-MW/MS , Perfera FTXM-N, Comfora FTXP-M, Floor Standing FVXM-F, Каналска единица FDXM-F9
 • Заштеда на простор
 • Секоја единица може да се контролира,независно една од друга
 • Можат да се одберат внатрешни единици со мали капацитети кои се наменети за помали простори и се достапни само за мулти сплит системот.
 • Внатрешните единици можат да бидат со различен капацитет и различен модел
 • Помала звучност, а поголема енергетска ефикасност
 • Помала потрошувачка на електрична енергија, заради високата енергетска ефикасност А+++
 • Инсталацијата на внатрешните единици може да се изведува постапно
 • Надворешната единица лесно се монтира на тераса, кров или на надворешниот ѕид од објектот
 • Mожност за аплицирање за GEFF програма и да добиете ГРАНТ ДО 20%. Банки за поддршка: Прокредит Банка, Шпаркасе , Охридска Банка и Тутунска Банка.

Daikin Online контролер

Со Daikin Online апликацијата контролирајте го вашиот систем од било кое место во било кое време. Доволно е само да ја спуштите апликацијата на вашиот мобилен телефон, достапна за iOS и Android. Контролирајте ја температурата, режимот на работа, брзината на вентилаторот, насоката на воздухот за секоја просторија посебно. Заштедете и на електрична енергија со ладење или греење само на оние простории на кои им е тоа најпотребно.

ИЗБОР на надворешни единици за мулти сплит решение

Daikin има широк асортиман на надворешни единици кои го содржат новиот “swing” компресор кој се карактеризира со исклучително тивок режим на работа, висока енергетска ефикасност и сезонската ефикасност до А+++ на ладење и А++ на греење. Користат фреон R-32 кој го намалува негативното влијание врз околината за 68%, а тоа ги прави поефикасни и поштедливи на електрична енергија.

Со инвестирање во #Daikin мултисплит решенијата креирани од профресионалниот тим инжињери на #ИЦС ГРУП, овозможете си МУЛТИ-ЗАШТЕДА и целосна контрола врз климата во вашиот дом или комерцијален простор и бидете сигурни дека сте го направиле вистинскиот избор и сте го одбрале најдобро решение за греење и ладење. Контактирајте не на : (02) 3 08 44 64 или (02) 3 10 99 49.

Daikin Sensira FTXC/B -инвертер клима со мала потрошувачка на енергија и пријатен комфор

Зошто да изберете Daikin Altherma топлотна пумпа воздух-вода?