in ,

Daikin – врвно ниво на удобност,енергетска ефикасност, доверливост. Накратко – АЛТЕРМАтивен начин на греење!

DAIKIN како лидер на пазарот за топлински пумпи, секогаш се обидувал да биде предводник и иноватор на инвертер технологијата и на еколошкиот фреон R-32. Во последниве две-три години ги разви и доусоврши сите клучни компоненети на своите производи , што резултираше со дизајнирање на нова серија на топлотна пумпа за домашна употреба т.н.Daikin Altherma 3. Daikin Altherma не е само топлотна пумпа, туку и врвно инженерско решение, со која сте покриени во сите сезони. Вие во исто време ја враќате инвестицијата, додека вашиот дом е совршеното место за живеење.​ Иновативен изглед, одлични функционалности и моќ да одржува идеална температура

ПРЕДНОСТИ НА НОВАТА ТОПЛОТНА ПУМПА

 • Daikin Altherma 3 е прва пумпа во Европа со R-32 еколошки фреон кој влијае во намалување на штетното влијание врз околината до 68%, во споредба со R-410A и дополнително ја намалува потрошувачката на енергија, благодарение на повисоката енергетска ефикасност што ја оддавa.
 • Сезонска ефикасност се вреднува до А+++
 • COP до 5,1 (7°C / 35°C)
 • Ефикасност на санитарна топла вода со COP до 3,3 (EN16147)
 • заштедата на енергија е меѓу 50% до 80%
 • Daikin Altherma 3 – е вистинско решение за да обезбеди истовремено ладење, греење и топла санитарна вода за новоизгрaдени резиденцијални објекти ,како и за објекти што се реновираат.
 • Испорачува температури до 65°C,
 • новиот систем може да се поврзе со подно греење ,радијатори и фенкојлери како предаватели на топлина во новоградбите или да се искористат постојните радијаторите и инсталација кај реновираните објекти.
 • Надворешната хидро-сплит единица на Daikin Altherma 3 – може да се поврзе со различни типови на внатрешни единици,:
 • високо-ѕидна варјанта или
 • парапетнаединица со интегриран бојлер за санитарна топла вода.
 • Обезбедува греење дури и во најстудени зими до t = – 28°C.
 • Мал простор за инсталирање од приближно ~ 0,37м2 и исклучително безшумни и тивки во својата работа.
 • Краток временски рок на монтажа, без потреба од копање и други земјени работи
 • Јапонска технологија, Европско производство
 • 36 месеци гаранција
 • Одлични перформанси потврдени со ЕУРОВЕНТ СЕРТИФИКАT

Исто така , Daikin Altherma 3 доаѓа со вграден комуникациски интерфејс т.н. MMI – (Man to Machine Interface), опремен со Daikin интуитивно око, а за својот модерен дизајн- стримлајн профил во сива или бела боја е добитник на две светски престижни награди: Reddot Product и IF Design Award во 2018 год. Таквиот дизајн , ја прави оваа пумпа ненаметлива и идеална за да се вклопи во секој ентериер.

Ова е комплетирано со впечатливиот изглед на MADOKA контролерот, што исто така е добитник на награди за дизајн, достапен во бела, сребрена и црна боја.

ЗЕЛЕН КРЕДИТ ЗА ЕНЕРГЕТСКО ЕФИКАСЕН ДОМ

Инвенвестирајќи во зелената економија користа ја имате вие и животната средина . Набавете Daikin Altherma топлотна пумпа и добијте грант од 15-20% од GEFF програмата.Целта на програмата е да им помогне на клиентите .да добијат енергетско ефикасен дом со многу мали месечни трошоци.

ПОВЕЛЕТЕ ВО ПРОДАЖНИТЕ МЕСТА НА ИЦС ГРУП – Premium Partner на DAIKIN за МАКЕДОНИЈА.

Побарајте ПОНУДА на info@icsgroup.mk. или на следниве телефонски броеви : 02 3084 465, 076 344 728

Зошто да изберете Daikin Altherma топлотна пумпа воздух-вода?

КОЛКУ ЌЕ ЧИНИ ИНВЕСТИЦИЈА ВО ЦЕНТРАЛЕН СИСТЕМ ЗА ГРЕЕЊЕ И ЛАДЕЊЕ СО DAIKIN ALTHERMA 3 ТОПЛИНСКА ПУМПА?