in

Најновиот Daikin прочистувач на воздух MC55W со моќната Streamer технологија

Daikin прочистувач на воздух
Daikin прочистувач на воздух

Со извонредни предности, Daikin прочистувачот на воздух нека биде Вашиот правилен избор за справување со моменталното загадување на воздухот.

Што е она што ги прави Daikin прочистувачите на воздухот толку ефикасни?

Тоа е најнапредната технологија за филтрирање на воздух применета на оваа категорија на производи. Филтерот има проценет век на траење од 10 години.

5 ПРИЧИНИ ЗАШТО ТРЕБА ВЕДНАШ ДА КУПИТЕ ПРОЧИСТУВАЧ НА ВОЗДУХ DAIKIN MC55W ЗА ДА ГО ЗАШТИТИТЕ ЗДРАВЈЕТО НА ВАШЕТО СЕМЕЈСТВО?

1. Чист воздух благодарение на активно празнење на јони и flash streamer технологија
2.ХЕПА филтер – Со високи перформанси за фаќање на ситни честички прашина па дури и PM 2.5 честички (електростатскиот HEPA филтер е достапен само на Daikin производите за прочистување на воздух)
3. Моќно вшмукување и тивок режим на работа
4.Филтерот за дезодорирање апсорбира и распаѓа мирис
5. Нов модерен и компактен дизајн

Прочистувачот на воздух Daikin MC55W е сертифициран за алергии од ECARF (European Centre for Allergy Research Fondation). ECARF e фондација – сертификат за поголема сигурност, независно сертификациско тело од 15 научници и техничари, кои развиваат специјални критериуми за да се отцени дадена група на производи). Валидноста на сертификатот за прочистувачот MC55W може да ја проверите на следниот линк: https://ecarf-siegel.org/en/products/mc55wvm/

УНИКАТНАТА STREAMER ТЕХНОЛОГИЈА НА ДАИКИН

1. Streamer единицата, технологија на плазма-празнење со голема моќност, ги распаѓа штетните материи (Супстанции кои вклучуваат: вируси, бактерии, полен, спори на мувла) во внатрешноста на единица. Овие материи се заробени на ХЕПА филтерот или се апсорбирани во филтерот за дезодорирање.
2. Единицата за генерирање на активни плазма јони обезбедува дополнително прочистување на просторот, со додавање на елементи за прочистување на исчистениот воздух. Овие елементи можат да помогнат во дезодорирање на замирисани завеси и теписи.

  Јунска акција на DAIKIN клима уред со инвертер технологија

ЕЛЕКТРОСТАТСКИ ХЕПА ФИЛТЕР VS. НЕ-ЕЛЕКТРОСТАТСКИ ХЕПА ФИЛТЕР

Филтерот има проценет век на траење од 10 години.

Отстранува 99,97% од ситните честички од 0,3 μm
• Самото филтерско влакно се полни со статички електрицитет и ефикасно собира честички
• Не се запушува лесно, па оттука и помалку губење на притисок

ХЕПА филтер со високи перформанси за фаќање и на најмалите честички прашина. Филтерот ефикасно собира прашина со електростатски сили. Не е склон на запушување во споредба со неелектростатските ХЕПА филтри. Затоа, поголема количина на воздух може да помине низ филтерот.

CLASH CYCLE CLEAN

CLASH

Филтерот за собирање прашина ги фаќа штетните лебдечки материи и Daikin Streamer ги распаѓа со оксидација.

CYCLE

Филтерот за дезодорирање апсорбира и распаѓа мирис. Благодарение на регенерацијата на капацитетот за апсорпција, се одржува капацитетот за дезодорирање. Нема потреба да го менувате филтерот за дезодорирање, за разлика од прочистувачите на воздухот со филтри со активен јаглен.

CLEAN

Ги отстранува бактериите од филтерот за собирање прашина.

DAIKIN ПРОЧИСТУВАЧ НА ВОЗДУХ MC55W

Прочистувачот на воздух Daikin MC55W, со брзина на проток на воздух од 330 m3/h, и високо чувствителен сензор за прашина, има можност да разликува честички на прашина почнувајќи од PM 2.5 и како резултат на тоа да реагира.
Карактеристики:
• Применлива површинa: 41m2
• Сензори: за прашина, за дезодоризирање на мириси, за PM 2.5
• Димензии (вxшxд): 500 x 270 x 270 mm
• Прочистување на воздух (во turbo мод): 330m3/h
• Тежина:6,8kg
• Тивок мод на работа до 19dBa

DAIKIN ПРОЧИСТУВАЧ НА ВОЗДУХ СО НАВЛАЖНУВАЧ MCK55W

Прочистувачот на воздухот Daikin MCK55W со вградена функција за навлажнување, се издвојува по својот оригинален дизајн и уникатен стил. Обезбедува чист воздух, без прашина, бактерии, вируси и алергени.
Карактеристики:
• Применлива површинa: 41m2
• Сензори: за прашина, за навлажнување, за дезодоризирање на мириси, за PM 2.5
• Димензии (вxшxд): 700 x 270 x 270 mm
• Прочистување на воздух (во turbo мод): 330m3/h
• Навлажнување на воздух (во turbo мод): 330m 3/h
• Тежина:9,5 kg
• Тивок мод на работа – 19dBa за прочистување на воздухот
• Тивок мода на работа – 25dBa за навлажнување на воздухот

  Daikin Sensira FTXC/B -инвертер клима со мала потрошувачка на енергија и пријатен комфор

Повеќе информации прочитајте во брошурите,

за Daikin MC55W ПРОЧИСТУВАЧ

за Daikin MC55W ПРОЧИСТУВАЧ СО НАВЛАЖНУВАЧ

Преку МаркетКонект добивате 10% попуст на прочистувачот MC55W

Зошто да изберете Daikin Altherma топлотна пумпа воздух-вода?

АЛТЕРМА топлотните пумпи

Во ИЦС ГРУП, сезонски попусти на АЛТЕРМА топлотните пумпи