in , , , ,

ЕНОРМНО ЗАГАДУВАЊЕ НА ВОЗДУХОТ ВО СКОПЈЕ : Еве како да се заштитите!

Македонски градови рушат светски рекорди во загаденост на воздухот.

Тетово, Скопје и Битола се едни од најзагрозените градови, каде има денови кога воздухот е загаден и по 17 пати повеќе од дозволеното.

Во овој период од годината сите сме засегнати од загадениот воздух, обилната и нездрава исхрана околу празниците и славите, и секако секојдневните нервози и стрес.

Специјално за Вас одвоивме неколку лесно достапни начини за подобрување на вашето здравје како и презентација на најефикасниот пречистувач за воздух на пазарот

 💭 Прочистувачи на IDEAL кој го 🌿 го прочистуваат 💭 воздухот до 99.97% ➡️ https://goo.gl/Kv5odG

Во продолжение 7 совети како да се заштитите од загадениот воздух и од штетното влијание на смогот врз вашето здравје.

1. Избегнувајте да излегувате на пладне

Нивото на загаденост во воздухот е најголемо во најпрометниот дел од денот. Затоа, планирајте ги вашите активности на утро или касно навечер.

2.Избегнувајте прометни улици

Избегнете одење или возење велосипед по прометните улици, каде нивото на загаденоста има тенденција да биде повисока

3. Вежбање

Ако вежбате надвор на загаден воздух и чуствувате стегање во градите, или ако вашите очи ви солзат, ве чешаат или поцрвенуваат, тогаш не се форсирајте. Така само ќе си наштетите

4. Планина

Искористете го слободниот викенд за да избегате од градот и одете некаде на планина или село каде ќе можете да ги наполните градите со чист воздух

5. Носете шал

Препорачливо е во магливи денови да се излегува надвор со шал, кој ќе го покрива лицето, вклучувајќи го и носот

6. Правилно дишете

Не заборавајте дека носот е природен филтер на организмот, дишењето низ него, а не преку устата е многу важно.

7. Користете пречистувач за воздух

На нашиот пазар веќе има прочистувачи за воздух кои го го прочистуваат воздухот до 99.97% ➡️https://goo.gl/Kv5odG

Котли на пелети за централно греење- правилен избор

Како до повеќе работа и муштерии во Вашиот сервис