in ,

Совети против прашина и нечистотија во домот

Кој не го знае тоа?

Но набрзо станот уште не расчистен од прашина, доаѓа новиот сив слој што го опфаќа мебелот и подовите. И работата започнува одново.

Тоа може да биде фрустрирачко. Затоа не е изненадувачки што некој не е подготвен да ја сработи оваа домашна работа.

Еве неколку совети како да се ослободите од нечистотијата:

Проветрувајте против нечистотијата

За да се спречи правот да се шири толку брзо во станот помага да се зголеми влажноста. Ова е особено точно во зимските месеци, бидејќи собниот воздух е особено сув заради загревањето.

Затоа, во студената сезона ставете сад исполнет со вода на радијаторот. Водата испарува и создава влажна собна клима. Покрај тоа, секогаш треба да го проветрувате станот, бидејќи прозорците што се отвораат премногу долго овозможуваат премногу прашина да влезе однадвор во станот.

Крпите од микрофибер се исто така многу погодни заради нивниот антистатички ефект, бидејќи дури и без влага, честичките од прашина се лепат на ткаенината. Затоа, тие можат да се користат особено добро за мебел осетлив на вода. Бидете внимателни со мебел со висок сјај. Тие би можеле да бидат изгребани или матирани со ткаенини од микрофибер.

Груба нечистотија на полиците и комодите може да се отстрани со Kärcher правосмукалка со четка за мебел.

Магнетите за прашина и нечистотија – антички мебел

Античкиот мебел е привлечен за око во домот, но честопати е и вистински магнет за прашина. Чувствителните парчиња никогаш не треба да се чистат со влажна крпа. Затоа, едноставно користете сува влага за редовно чистење.

Користете четка со четкичка за чистење на украси или тешко достапни процепи. Избегнувајте употреба на вода ако е можно, дури и со потешка почва и користете само средства за чистење што се погодни за дрво или фурнир. Секогаш почитувајте ги информациите на производителот “.

Радијатор

Во зима, многу прашина се собира во жлебовите и ламелите на радијаторите. Чистењето се врши брзо со тесна радијаторска четка. Ако немате вакво нешто дома, можете да користите силиконски тепач за тесто околу кое се протега микрофибер крпа за да ја избрише прашината меѓу нив.

Kärcher Чистач на пареа може да се користи и за ребрасти радијатори. За да го направите ова, држете пешкир зад и под радијаторот и издувајте ги празнините исчистени со млазниот пареа.

Теписи и завеси

Теписи, завеси и постелнина се вистински собирачи на прав. Поради оваа причина, теписите треба редовно да се вакумраат (чистат со правосмукалка), а постелнините треба да се тресат на отворено за да честичките не се шират низ целиот стан.

Измијте ги завесите неколку пати годишно. Најдобро е да ги обесувате спин-сувите завеси директно назад на шипката за завеси. Со ова избегнува грозни набори на завесите.

Панели за прозори

Движење скали, корпи за багаж: чистење високи прозорци, на пример во конзерваториумот, е многу мачна задача. Практично решение е: Со продолжување на Kärcher вакуумот на прозорецот, дури и тешко достапни места може да се чистат удобно од подот.

Заптивките на прозорецот не треба да се занемаруваат. Исчистете ги со малку вода или чистач на прозорци и крпа. Најдобро е само малку да ја навлажнете крпа и да не ја притискате премногу цврсто за време на употребата, за да не капе одозгора. Празнините меѓу рамките на прозорецот исто така може да се чистат со Kärcher чистач на пареа.

Совети, услуги и продажба

Пронајдете дилер: Kärcher машини за чистење за домашна употреба се достапни кај сите специјализирани дилери на Kärcher.

Контакт со Kärcher: Нашата компанија КЛИНТЕК ДООЕЛ од Скопје е овластен трговски партнер и сервисер на германската компанија Alfred Kärcher GmbH. во Република Македонија.

Важноста на нанесувањето средство за заштита од сонце за време не летото

DAIKIN ALTHERMA – Колку ќе чини инвестиција во централен систем за греење, ладење и санитарна топла вода?