in

ИДНИНАТА НА ГРЕЕЊЕ СО DAIKIN!

Зголемена е побарувачката на сопственици на куќи, кои сакаат да го заменат постоечкиот систем за греење, особено замена на котелот на нафта, со поефикасен, поекономичен и user-friendly систем кој ги намалува емисиитe на CO2, ја намалува потрошувачката на енергија, штеди енергија и пари: 

ОДГОВОРОТ Е DAIKIN ALTHERMA ТОПЛИНСКА ПУМПА!

Што кажаа нашите клиенти?
(Грејна сезона 6 месеци)

Семејството 1:
Објект: Индивидуална куќа 120м2, радијаторска инсталација, високо ниво на изолација
Потреба: Греење + санитарна топла вода 
Решение: Нискотемпературна топлинска пумпа Daikin Altherma 11KW + дополнителен 200l бојлер
Година на инсталација: 2016/2017 год.

Со замена на стариот котел за нафта со нискотемпературна топлинска пумпа Daikin Altherma , семејството сега тврди дека нивните трошоци за греење значително се намалиле, тие сега плаќаат просечно околу 55 евра месечно, а загреваат куќа со површина од 120м2 и санитарна топла вода 200l .

 

Семејството 2:
Објект: Стан 160м2, фенкојлерска инсталација,средно ниво на изолација
Потреба: Греење + санитарна топла вода  
Решение: Нискотемпературна топлинска пумпа Daikin Altherma 16KW со интегриран бојлер 260l.
Година на инсталација: 2016/2017 год.

Со замена на стариот котел за струја со нискотемпературна топлинска пумпа Daikin Altherma, семејството сега тврди дека нивните трошоци за греење значително се намалиле, тие сега плаќаат просечно околу 70 евра месечно, а загреваат стан со површина од 160м2 и санитарна топла вода 260l .

 

Семејството 3:
Објект: Индивидуална куќа 250м2, радијаторска инсталација, средно ниво на изолација
Потреба: Греење + санитарна топла вода 
Решение: Нискотемпературна топлинска пумпа Daikin Altherma 16KW со дополнителен бојлер 300l.
Година на инсталација: 2015/2016 год.

Со замена на стариот котел на пелети, со нискотемпературна топлинска пумпа Daikin Altherma, семејството сега тврди дека нивните трошоци за греење се намалиле, тие сега плаќаат просечно околу 144 евра месечно, а загреваат куќа со површина од 250м2 и санитарна топла вода 300l .

  Во ИЦС ГРУП, сезонски попусти на АЛТЕРМА топлотните пумпи

 

Да сумираме дека трошоците за греење – ладење, зависат од површината, изолираноста на објектот,  големината и ориентацијата на прозорците, изложеноста на сончева светлина, начинот на користење на просторот и сл.

 

Погледнете го видеото –  како работи ниско-темературната топлинската пумпа Daikin Altherma?

ГРЕЕЊЕ + ЛАДЕЊЕ + САНИТАРНА ТОПЛА ВОДА

Достапни капацитети: од 4 kw до 16kw

DAIKIN ALTHERMA КОРИСТИ ОДРЖЛИВ ИЗВОР НА ЕНЕРГИЈА, ВОЗДУХОТ. Надворешната единица ја одзема топлината од надворешниот воздух и ја пренесува до внатрешната единица. Преку разменувачот на топлина, топлинатa се пренесува, дистрибуира до централниот систем за греење на Вашиот дом. Daikin Altherma топлинската пумпа може да се поврзе со подно греење, радијатори, и вентилоконвектори.

 

Каде може да се постави овој тип на решение за греење и ладење?

Едноставно секаде:

  • Ново градежништво
  • Нискоенергетски куќи
  • Реновирање на комплетен систем за греење
  • Реновирање без промена на радијатори/цевки

Знаете ли….
Дека Daikin Altherma работи дури и кога надвор е
-25 °C?

Знаете ли….

Дека Паксон има инсталирано повеќе од 190 Daikin Altherma во Македонија!

 

За повеќе информации може да не контактирајте:

 Паксон – Овластен Daikin партнер за Македонија
Ул. Загребска бр.28б, лок. 17, 1000 Скопје
Тел: 02 3109 998 | 076 360 654

Email: contact@pakson.net
Web: www.pakson.net

Корисни прашања и совети поврзани со користење на пелетите

Истраживме – Кој начин на греење е најевтин ?