• , ,

  Немате простор за 2,3,4,5 надворешни единици – Паксон има совршено решение DAIKIN мулти сплит систем

  Dikin мулти сплит – Ви овозможува да вградите високо енергетски ефикасен систем за климатизација во повеќе простории, со поврзување до 5 внатрешни единици на една надворешна единица. Надворешните модели од мулти сплит се со висока енергетска класа и се моќни за да поврзат до 5 внатрешни индивидуално контролирани единици, кои се движат од од 1,5 […]

 • ,

  Млеко за тело Carbamid

  Carbamid млеко за тело mleko za telo

  Во лето изложеноста на високи температури и на сонце може да доведе до сува кожа. Сувата кожа не само што е естетски не привлечна туку и ја намалува нормалната функција на кожата, со што ќе се намали способноста на кожата да не штити од надворешните штетни влијанија. Carbamid млекото за тело е формулирано на начин […]

 • , ,

  Дали знаевте дека бројот на грабежи се зголемува за време на годишните одмори?

  Дали знаевте дека според статистичките податоци, на секои 13 секунди има по една кражба? Според статистичките податоци, околу 74% од натрапниците се пробиваат низ влезна врата. Околу 43% од натрапниците се пробиваат со разбивање на брава, додека помалку од 15% провалуваат со кршење стакло/прозорец. Летото е период на одмори, уживање и релаксација. Но, пред да […]

 • , ,

  Почнува сезоната на сончање

  podgotvetese-za-soncanje-dna-anni-farm

  Доаѓањето на топлите денови неизбежно буди асоцијации на сончање и престој на плажа. Меѓутоа, и во текот на секојдневните активности кои ги извршуваме често сме изложени на дејството на сончевите зраци. Деновите се потопли, носиме сè помалку облека, а тоа за последица има изложување на поголем дел од кожата на потенцијално штетните ефекти од сончањето. […]

 • ,

  Препораки за безбедна употреба на мелатонин како додаток на исхрана во третман на метаболички синдром

  suplementi-dna-anni-farm-apteka suplementi-dna-anni-farm-apteka

  Метаболички синдром се дефинира како збир на повеќе патолошки состојби и вклучува: хипертензија, хипергликемија, обезност, зголемен процент на масно ткиво околу половината и дислипидемија. Сите овие заболувања претставуваат ризик фактори за кардиоваскуларни заболувања, атеросклероза, дијабетес тип 2 и бубрежна болест. Најчесто, оваа состојба е асимптоматска, но постојната хипергликемија може да се манифестира со жед, често […]

 • , ,

  Јунска акција на Daikin инвертер клима уреди во Паксон

  ДАИКИН инвертер клима уреди со намалени цени од 10% во Паксон. Создадете СОВРШЕНА ТЕМПЕРАТУРА во Вашиот дом со Daikin Sensira! Најпродаван клима уред за 2018 година! Дискретна, високоѕидна единица со неспоредлив комфор Високи перформанси 3 години ГАРАНЦИЈА EUROVENT сертификат Енергетска ефикасност до А++ за ладење и А+ за греење BLUEVOLUTION серија, со еколошки фреон R32 […]

 • , ,

  Мрежно поврзани фотонапонски системи

  АРЕСЕ Солушнс е овластен Продажен и Сервисен партнер на Fronius (Австрија) и нуди мрежно поврзани системки решенија базирани на употреба на т.н. мрежно поврзани инвертори и фотонапонски панели што овозможува генерирање и користење на електрична енергија во реално време во текот на денот, односно се додека има услови за производство на електрична енергија од сончевата […]

 • , ,

  Островски или автономни (off-grid) фотонапонски системи

  ОСТРОВСКИ ИЛИ АВТОНОМНИ (OFF-GRID) ФОТОНАПОНСКИ СИСТЕМИ

  Во услови кога не е можно да се обезбеди приклучок на централна дистрибутивна мрежа едно од можните решенија е поставување на т.н. островски, автономен, изолиран или off-grid фотонапонски систем. Ваквите решенија се базираат на користење на опрема која поддржува складирање на енергијата произведена од фотонапонските панели во акумулаторски батерии. ШТО Е ПОТРЕБНО ЗА ДА ДОБИЕТЕ […]

 • , ,

  Фотонапонски централи по принцип „КЛУЧ-НА-РАКА“

  fotonaponski centrali фотонапонски централи

  Фотонапонските централи или фотоволтаични централи претставуваат збир на поголем број на фотонапонски модули групирани во низи (редови) со цел производство на електрична енергија која преку соодветни уреди за трансформација се претвора во наизменична електрична енергија со потребна фреквенција и напон и како таква се предава во дистрибутивна мрежа. За разлика од изолираните фотонапонски системи, кај […]

 • ,

  Каде да купите и што треба да знаете околу инвертер климите

  ИНВЕРТЕР клима уредите се се поприсутни на пазарот, и стануваат поприфатливо решение за греење и ладење, од економски и еколошки аспект. Во прилог на ова имаме се почестите поволности што ги нудат банките и владата: субвенции, грантови и поволни еко-кредити, кои го стимулираат купувањето на ваквите системи. Паралелно со ова, се зголеми и понудата на […]

 • ,

  Врвна технологија од TOSHIBA: ESTIA топлински пумпи водух/вода

  Toshiba Estia топлинска пумпа toplinska pumpa

  Toshiba ESTIA, топлинските пумпи водух/вода се идеално и компактно решение за да ја достигнете посакуваната температура без разлика дали станува збор за ладење или пак греење. Ова е современ и напреден систем кој е независен од сезоната во која се употребува и истиот овозможува врвна енергетска ефикасност и целосна грижа за животната средина. Енергетска ефикасност […]

 • , ,

  IDM системско ладење

  Системот за ладење на iDM користи студ од изворот на топлина за да го олади резервоарот за ладење на баферот. Можно е пасивно ладење (без топлинска пумпа) и активно ладење (со топлинска пумпа). За iDM системот за ладење не е потребна топлинска пумпа за реверзен процес. Кругот за ладење се изведува на страната на изворот на […]

 • ,

  Premi Slide 76 – за повеќе удобност во вашиот дом

  PremiSlide 76 е иновативен лизгачки систем на прозорци и врати. Адекватен е за големи фасадни елементи што се составени од повеќе дела. Голема предност во однос на конвенционалните подвижни решенија е минимум просторот што го зазема кога се отворени елементите. Едноставен и ефикасен систем кој се истакнува со својата функционалност. Основата на PremiSlide 76 системот […]

 • , , ,

  DAIKIN Altherma Топлински пумпи

  Една од најголемите потреби на општеството од секогаш била енергијата. Денешното општество се стреми да ја намали употребата на енергијата од фосилни горива која сеуште е доминантна, и замени со енергија добиена од обновливите извори на енергија. За таа цел, се зголемува искористувањето на енергијата од сонцето, енергијата од ветарот, од земјата (геотермална енергија) кои […]

 • ,

  Дијабетес – најчеста болест предизвикана од современиот начин на живот

  diabetes

  Една од најчестите болести предизвикани од современиот начин на живот е, секако, дијабетес. Причините за оваа болест се различни: од наследни фактори, преку нередовно јадење до акумулираниот стрес. За жал, оваа состојба (болест), исто така, влијае и на младата популација во сè поголем број. Поголемиот дел од луѓето кога ќе дознаат дека страдаат од дијабетес, […]

 • ,

  Зимски чај – за комплетно уживање во зимските денови

  Зимски чај - Алкалоид

  Студените зимски денови се она време од годината кога најмногу се ужива во топлината на домовите, со шолја вкусен чај во раката и со топла прекривка. Оваа пријатна атмосфера често е надополнета со веењето на снегот, односно погледот кон прозероцот, кој ни дава вистинска зимска идила. Oсвен уживањето во својот дом, многумина им се препуштаат […]